Brannøvelser

Visste du at det krav til brannøvelser både i borettslag og i næringslivet generelt? Når deltok du sist på en praktisk brannøvelse?

BraCon AS avholder jevnlig både evakueringsøvelser og slokkeøvelser, ofte som en kombinasjon av begge deler. Hvor tar de ansatte/beboere veien? Ned gjennom røykfylt trapperom eller via alternativ rømningsvei? Ved å gjennomføre en øvelse er man bedre forberedt dersom en reell nødsituasjon skulle oppstå.

Alle branninstrukser har tre ord felles: VARSLE – REDDE – SLOKKE.

Dette er ord som har liten betydning dersom de som oppholder seg i et byggverk, ikke har øvd på hva dette faktisk betyr i praksis. 

Dersom en brann oppdages tidlig nok kan konsekvensene reduseres betraktelig hvis den som oppdager brannen vet hvordan en skal reagere. Ettersom hvert sekund teller når en brann oppstår, og man fort vil bli oppskaket og stresset i en slik situasjon, så vil det være avgjørende at man vet på forhånd hvordan slokkemidler benyttes og hvor de er lokalisert. Derfor vil en brannøvelse være en effektiv måte å sørge for at du har den nødvendige kompetansen til å kunne trygge deg selv og de rundt deg. 

Vår erfaring er at man vil kunne reagere langt raskere og gjøre de riktige tingene dersom man har øvd på forhånd og er forberedt på en hendelse. Er man totalt uforberedt, så kan resultatet lett bli kaos og panikk.

Vi skreddersyr brannøvelser for ulike virksomheter, bygg, og de ønsker man måtte ha. Vi vil se til at du kan lokalisere ditt slokkeutstyr, og at du får en praktisk gjennomføring i hvordan du håndterer ulike slokkeutstyr. 

Har du kunnskapen som skal til for å avverge en situasjon, og trygge deg selv? Øvelse gjør mester gjelder også her, derfor anbefaler vi å avholde minimum én brannøvelse årlig som et minimum.

Ta kontakt med oss for å høre mer om hva vi kan bistå deg med!

Ta uforpliktende kontakt for mer info

Send inn skjemaet så vil vi ta snarlig kontakt med deg og bistå med den informasjon du ønsker.
  • Send forespørsel
  • (?)